Grøn kurs ud af krisen – finanslovsforslaget for 2021 og dansk udviklingsbistand

Timbuktu Fonden inviterer i samarbejde med IDA Global Development til fyraftensmøde.

Download: Pressemeddelelse

Download: Grøn Kurs ud af Krisen

Tid: onsdag, den 7. oktober 16.30-18.00

Sted: Folkekirkens Nødhjælp, Meldahlsgade 3, København

VIGTIGT: Grundet Covid-19 retningslinjerne er tilmelding af højst 50 personer nødvendig hos IDA via dette link: TILMELDING

Timbuktu Fonden præsenterer i samarbejde med IDA Global Development sin helt friske analyse af finanslovsforslaget for 2021, som i høj grad står i Corona krisens tegn. Den socialdemokratiske regering lægger både op til at fortsætte og forstærke sin grønne kurs i udviklingssamarbejdet og sit fokus på migration og på Afrika. Men regeringen vil stadig ikke øge bistanden fra 0.7 pct. af den danske bruttonationalindkomst, som næste år falder pga. coronakrisen. Dermed falder den danske bistand også. Så hvilke områder skal betale, når andre får mere?

Det kigger dette års analyse på. Den præsenteres på mødet af forfatteren, der – som tidligere år – er journalist Jesper Heldgaard. Det er også lykkedes at få et par centrale skikkelser til komme og sætte analysen og finanslovsforslaget i perspektiv: Anne Mette Kjær, professor ved Aarhus Universitet og mangeårig forsker i udviklingssamarbejde, fra i år også formand for Udviklingspolitisk Råd, og Christian Friis Bach, stifter af warfair, tidligere udviklingsminister, undergeneralsekretær for FN, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp og nu selvstændig.

Program:
16.30: Kort velkomst ved Thomas Ravn-Pedersen, formand for Timbuktu Fonden, og Hans Peter Dejgaard, formand for IDA Global Udvikling.

16.40: Præsentation af analysen ved den forfatter, Jesper Heldgaard

16.50: FFL21 – udviklingsbistand, der virker? Professor Anne Mette Kjær

17.00: FFL21 – et bud på fremtidens udviklingssamarbejde? Christian Friis Bach

17.10-18.00: Debat og spørgsmål, ledet af ordstyrer Charlotte Harder, engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp og medlem af Timbuktu Fondens bestyrelse.

Der vil desuden være vin, vand & snacks.