Timbuktu Prisen

Timbuktu Prisen er Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr. for kritisk, undersøgende og nytænkende journalistik om globale udviklings og resursefordeling.

Timbuktu Prisen tildeles den ansøgning, som efter priskomitéens vurdering præsenterer et projekt, der kan give det største potentiale for at bidrage med kritisk, undersøgende og nytænkende journalistik og formidling om globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål.

Fonden prioriterer projekter, der udfordrer os – offentligheden – og gør os klogere ved at kaste et nyt og anderledes blik på problematikker i det globale Syd, og som også gerne – men ikke nødvendigvis – formår at forbinde denne problematik til vores liv herhjemme. Priskomitéen vægter projekter, der gennem reportage og interview tager os ud i verden og skaber nye indsigter.

Hvem kan søge?
Fonden opfordrer alle uanset profession, erfaring, køn, alder eller etnisk baggrund til at søge prisen. Det er også muligt at gå flere sammen om en ansøgning.

SE KRITERIER OG FORMALIA HER

SE PRISKOMITEENS MEDLEMMER HER

SE PRISVINDERENE HER

 

Fotograf Tine Harden og journalist Hanne Selnæs - 2021

”Vi interesserer os begge for den menneskelige, væsentlige og samtidig stærke unikke historie.”

Mie Olsen og Mette Mølgaard Henriksen - 2022

Årets modtagere vil til Amazonas for at fortælle om kampen for naturen – og om den juridiske kamp for at gøre det strafbart ved Den Internationale Straffedomstol at ødelægge naturen.