Timbuktu Prisen

Timbuktu Prisen er Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr. for kritisk, undersøgende og nytænkende journalistik om globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål.

Timbuktu Prisen tildeles den ansøgning, som efter priskomitéens vurdering præsenterer et projekt, der kan give det største potentiale for at bidrage med kritisk, undersøgende og nytænkende journalistik og formidling om globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål.

Fonden prioriterer projekter, der udfordrer os – offentligheden – og gør os klogere ved at kaste et nyt og anderledes blik på problematikker i det globale Syd, og som også gerne – men ikke nødvendigvis – formår at forbinde denne problematik til vores liv herhjemme. Priskomitéen vægter projekter, der gennem reportage og interview tager os ud i verden og skaber nye indsigter.

Hvem kan søge?
Fonden opfordrer alle uanset profession, erfaring, køn, alder eller etnisk baggrund til at søge prisen. Det er også muligt at gå flere sammen om en ansøgning.

SE KRITERIER OG FORMALIA HER

SE PRISKOMITEENS MEDLEMMER HER

 

Tidligere prismodtagere

2021: Hanne Selnæs og Tine Harden

2020: Prisen blev ikke uddelt

2019: Peder Frederik Jensen

2018: Prisen blev ikke uddelt

2017: Peter Tygesen

2016: Journalistbureauet TANK

2015: DanWatch

2014: Signe Byrge Sørensen

2013: Mads Nissen, Jette Aagaard og Eva Jung

2012: Prisen blev ikke uddelt

2011: Jørn Stjerneklar

2010: Thomas Aue Sobol

2009: Tom Heinemann

Eva Jung, 2013

Vi er superglade for prisen! Grunden til, at det er slået igennem er, at vi formår at få ulandsjournalistikken ind på de mest knastørre, lyserøde erhvervssider. At vi forener hjerte og hjerne i det her projekt.

Jørn Stjerneklar, 2011

At modtage Timbuktu Prisen i 2011 var et kæmpe skulderklap for min indsats med at fortælle historier fra Afrika igennem mere end 30 år. Afrika er ikke særlig sexet for de danske medier, så at nogen ville ære mig med en pris for min stædighed, var stort!