Thomas Aue Sobol laver interaktiv dokumentar

Freelance journalist Thomas Aue Sobol vandt i 2010 Timbuktu Prisen på 100.000 kr. Her kan du læse om, hvad han har brugt sin pris til.

Hvert år når tusinder af afghanske flygtningebørn frem til Europa. I stedet for at få asyl, ender nogle af børnene i Athens barske underverden.

Afghanske flygtningedrenge i fokus

I den interaktive dokumentar, Deadline Athen, er du journalisten, der rejser til Athen for at samle materiale til en artikel. Vil du opsøge de afghanske drenge? Følge med politiet på patrulje? Gå til demonstration med fyrede grækere? Konfrontere asylmyndighederne?

Det er dine valg, der afgør, hvilken historie verden kommer til at høre.

Deadline Athen er rettet mod folkeskolens 8.-10.klasser i dansk og samfundsfag og behandler på en ny måde emner som migration, flygtninge og journalistik. Dokumentaren er udelukkende lavet med autentiske optagelser, hvor en journalist har haft et kamera spændt på hovedet.

Deadline Athen produceres i et samarbejde mellem journalisterne Thomas Aue Sobol og Lasse Telling Madsen, fotojournalist Steven Achiam, spilfirmaet PortaPlay og Die Asta Experience. Det distribueres bl.a. af Red Barnet.

Produktionen er støttet af Timbuktu Fonden, Danida og Undervisningsministeriets Tips- og Lottomidler.